Nieuws 2015-2016

Klippels winnen grote prijs van LangeveenZaterdag 30 januari begon met veel regen, maar tegen 13.30 uur werd het langzaam droog. Dat betekende dat de carnavalsoptocht in Langeveen zonder paraplu’s en extra regenkleding om 14.00 uur van start kon gaan. Op de prinsenwagen van de Turftrappers hadden Prins Roland, adjudant Marcel, hun hofdames Ursela en Elise en ook de jeugdhoogheden Laurien en Jinske een ereplaats gekregen. Alle deelnemers trokken aan hen voorbij, waarna de prinsenwagen zelf aansloot in de optocht.

Paus
Opvallend thema in de optocht was het katholieke geloof, wat niet vreemd is met een prins met de achternaam Paus. Zo liepen de buren als paus en kardinalen door de straten van Langeveen. Zij zegenden het publiek met wijwater en zetten askruisjes. Brother en Sister trokken een kleine kerk met een wasmachine voort: Krimp van de kerk, maar niet te heet gewassen. Ook waren er verschillende deelnemers met een act waarbij het publiek betrokken werd. Toeschouwers werden uitgedaagd twister te spelen, in een ‘fotonde’ op de foto te gaan of in het ‘spiegeltje spiegeltje aan de wand’ van Sneeuwwitje te kijken.

Grote prijs
Alle deelnemers werden op verschillende plaatsen langs de route beoordeeld door een deskundige jury. Deze jury koos uiteindelijk de Klippels als winnaar van de grote prijs van Langeveen. Met hun wagen, een grote groep boeren, boerinnen, kippen en vogelverschrikkers en het thema ‘Wij voelen ons K(L)IP(pel)lekker’ wonnen ze maar liefst € 1.111,11. De tweede, derde en vierde prijs in de categorie grote wagens gingen naar CV de Venfluiters (Een kijkje in de tijd), CV de Jökkers (De Jökkers racen door de optocht) en KPJ Harbrinkhoek (Vikingen). Ook werden er prijzen gewonnen door:

Kinderen
Robin Oude Nijeweeme, Rens Wentrup, Jip Nijkamp, Jolijn Oude Steenhof, Fleur Eijsink, Sem Nijkamp, Charlotte Bernds, Duke Eijsink, Florien Arends en Laura van der Wal.

Jeugd
1 Dekselse Jongens (97 punten)
2 Spektakel, Isabel Bernds (88 punten)
3 Automonteur (78 punten)
4 Wessel Thijmen (77 punten)

Een- en tweelingen
1 Bekhuis, Geen gekwaak (98 punten)
2 Brother en Sister, Krimp van de kerk (94 punten)
3 Carine, Selfie (92 punten)
4 Sonja Bos en Marietje Rikhof, Geen EK (89 punten)

Kleine loopgroepen
1 de Komkommers, Paradepaardjes (97 punten)
2 de Twisters (96 punten)
3 de Poedelprijs 95 punten)
4 Bruidspaar Peelen (85 punten)
5 Wij gaan naar de taptoe (84 punten)

Grote loopgroepen
1 CV de Kroegtijgers, Feesten het hele jaar (98 punten)
2 Noabers prins (95 punten)
3 HV Langeveen, Mexico (94 punten)
4 Kameraden prins, Loopstal (93 punten)
5 Golden Girls (92 punten)

Kleine wagens
1 de Heidebössels, Venetië (101 punten)
2 CV Ketel, Vikingen (95 punten)
3 de Peuveresch, Wij hebt de prins scoort (92 punten)
4 de Bonanza’s, Vis op het droge (72 punten)

Grote wagens
1 CV de Klippels, Kiplekker (108 punten)
2 CV de Venfluiters, Een kijkje in de tijd (101 punten)
3 CV de Jökkers, De Jökkers racen door de optocht (95 punten)
4 KPJ Harbrinkhoek, Vikingen (91 punten)

De geinprijs ging dit jaar naar de Back to the 70’s van de Stichting Volksfeesten Langeveen Bruinehaar.
 

LANGEVEEN - Roland Paus is de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Turftrappers uit Langeveen.

Zijn adjudant is Marcel Grashof. Samen met hun hofdames Ursela en Elise mogen de hoogheden het carnaval voor komend jaar in goede banen leiden. De bekendmaking had zaterdagavond plaats in een volle residentie, café Nobbenhuis. Daar namen oud-prins Marcel en zijn adjudant Florus eerst afscheid, voordat zij de nieuwe hoogheden voorstelden.

 

Prins Marcel en adjudant Florus maken op zaterdag 14 november hun opvolgers bekend. Dat zal om 22.10 uur gebeuren, tijdens een avond die om 20.30 uur in residentie café Nobbenhuis, begint.Tot dat moment kan aan de hand van 4 cryptische omschrijvingen de identiteit van de nieuwe hoogheden van De Turftrappers geraden worden:

1. Het sind 2 uitersten en toch bint ze geliek.
2. Het stuurn is hun al nich vrömd.
3. De een let mear op de tied dan'n anner.
4. De een steet met de veut in de klei, de anner beveendt zich in hogere sfear'n.

De namen van de nieuwe hoogheden kunnen, net als voorgaande jaren, geraden worden door – tegen een vergoeding van €1 – een briefje in een van de hiervoor bestemde bussen te stoppen. Deze staan ook dit jaar bij café Nobbenhuis, café-restaurant Waaijer en tankstation Rikhof.

Ook is het, evenals voorgaande jaren, mogelijk om te raden per SMS. Dit kan door een bericht te sturen naar 3388 (€1,50 per bericht). Het berichtje moet beginnen met Turftrappers, gevolgd door een spatie en daarna de namen van de prins en zijn adjudant. De winnaar van deze wedstrijd wordt bekendgemaakt tijdens de onthulling van de nieuwe prins en adjudant.