http://turftrappers.extendas.eu/media/Alaaf_A.gifhttp://turftrappers.extendas.eu/media/aLaaf_L.gifhttp://turftrappers.extendas.eu/media/Alaaf_A.gifhttp://turftrappers.extendas.eu/media/Alaaf_A.gifhttp://turftrappers.extendas.eu/media/Alaaf_F.gif

Hoogheden 2012 - 2013

Lijfspreuk:

Wij bint Turftrappers in hart en nier’n, dus ok met de gemeenteslöttel kö’w carnaval vier’n!

Jeugd Prinses Marlene & Adjudante Suzanne

Lijfspreuk:

Met ons als turfgrieten uit Bruinehaar, wordt dit een groot feestelijk carnavalsjaar, reken maar !!!

Opkomst Prins Guus en Adjudant Hubert van De Turftrappers
 

LANGEVEEN / BRUINEHAAR Dit weekend is het de elfde van de elfde, officieel het begin van het carnavalsseizoen. Bij de Turftrappers is dit gisteravond gevierd door het bekendmaken van de twaalfde Prins en Adjudant van de vereniging. In een volle residentie werd om 22.11 uur de Turfkist geopend door de hoogheden van vorig jaar, Prins Jos en Adjudant Bennie. Hieruit kwamen Prins Guus (Plegt) en Adjudant Hubert (Tijhuis), die samen met hun hofdames Thea en Karin dit jaar voorop zullen gaan in het carnavalsgeweld van de Turftrappers.

Cryptische omschrijving

De afgelopen weken werd er al veel gegist naar de namen van de nieuwe hoogheden. Hiervoor waren vier cryptische omschrijvingen opgesteld: wat de een zwart hef, hef de ander wit, de een hef ’t weark dicht bie ’t hoes, de ander ’t hoes dicht bie ’t weark, ze hebt dezölfde baand met de residentie en schakel dit stel nog nich oet. Niemand in Langeveen of Bruinehaar wist deze omschrijvingen echter te ontcijferen. Blijkbaar waren ze moeilijker dan de prinscommissie had gedacht. Toch is de uitleg gemakkelijk en in slechts enkele woorden te geven. Hofdame Thea heeft zwart haar, hofdame Karin is blond, Guus kan lopend naar zijn werk bij Plegt-Vos en ook Hubert heeft zijn autobedrijf naast de deur, Theo en Marietje Nobbenhuis zijn buren van zowel de Prins als de Adjudant en Guus en Hubert schakelen allebei heel wat af in en op hun gemotoriseerd vervoer.

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze rasechte Turftrappers zijn. Het is belangrijk dat Langeveen mee blijft tellen in de gemeente Tubbergen. Bankzaken zijn via Geesteren en Tubbergen al naar Almelo overgeplaatst en ook voor het collectief inkopen van zonnepanelen viel Langeveen buiten de boot. Een supermarkt is er nog wel en dat moet ook zeker zo blijven. Uit de laatste regel van de proclamatie blijkt dat er niet altijd alcohol nodig is voor het vieren van carnaval. Prins Guus drinkt geen alcohol, heeft dus geen hofchauffeur nodig, waardoor Adjudant Hubert geen grote hofauto hoeft te regelen: ‘En da’s nog nich zo gek in disse tied.’

Sleutel

Prins Guus en Adjudant Hubert gaan niet alleen voorop in het carnavalsgeweld van de Turftrappers, ze zullen ook de sleutel van de gemeente Tubbergen beheren. Deze krijgen ze in januari officieel overhandigd door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tubbergen. Een speciaal in het leven geroepen sleutelcommissie is al volop bezig hiervoor de nodige voorbereidingen te treffen. Dat de gemeentesleutel voor de nieuwe hoogheden van de Turftrappers geen belemmering zal zijn voor het vieren van een geweldig carnavalsfeest, blijkt wel uit de lijfspreuk van Prins Guus en Adjudant Hubert: Wij bint Turftrappers in hart en nier’n, dus ok met de gemeenteslöttel kö’w carnaval vier’n!

Cryptische omschrijving Prins en Adjudant 2012-2013

  • Wat de een zwart hef, hef de ander wit

  • De een hef ’t weark dicht bie ’t hoes, de ander ’t hoes dicht bie ’t weark

  • Ze hebt dezölfde baand met de residentie

  • Schakel dit stel nog nich oet!