Nieuws 2020-2021

Prinses Lynn en adjudante Rosanne zwaaien de scepter in Langeveen

 
Traditiegetrouw begint op de ‘elfde van de elfde’ het carnavalsseizoen, maar door het coronavirus is dat dit jaar totaal anders.
 
Er zullen in de gemeente Tubbergen geen nieuwe hoogheden gekozen worden, optochten zijn afgelast en grote carnavalsfeesten gaan niet door. Op de Mariaschool in Langeveen werd het carnavalsseizoen deze woensdag echter wel geopend en ook zijn er net als andere jaren jeugdhoogheden gekozen. Ditmaal zullen Lynn Mensen en Rosanne Schothuis de scepter zwaaien over de Mariaschool.
 
Stemmen
Twee weken geleden hebben zij en zes klasgenoten uit groep acht zich verkiesbaar gesteld. Ze maakten dit bekend met kleurrijke posters bij de ingang van de school, zodat alle leerlingen wisten op wie ze woensdag 11 november konden stemmen.
 
Na nog een voorstelronde en het laten horen van alle lijfliederen en lijfspreuken, kon het stemmen beginnen. De jongste kinderen aan de hand van foto’s en de grotere door middel van een officieel stembiljet.
 
Voorop in de polonaise
Na het tellen van alle stemmen werd eerst in groep 8 bekendgemaakt dat Lynn en Rosanne de meeste stemmen hadden gekregen. Zij mochten de kleding van prinses en de adjudante aantrekken, met daarbij natuurlijk een steek en een scepter in de hand. Ze waren superblij en dachten: “Wow, dit gebeurt echt!”
 
Onder luid tromgeroffel en hun lijflied – Gezelligheid kent geen spijt van Sound Rush ft. Frans Duijts – gingen prinses Lynn en adjudante Rosanne voorop in de polonaise, naar de gemeenschapsruimte waar alle andere leerlingen met spanning zaten te wachten op de nieuwe hoogheden.
 
Verrassingsfilmpje
Na een kort woordje werden Lynn en Rosanne verrast door een filmpje van de grote hoogheden, prins Patrick en adjudant – en vader van Rosanne – Jeroen uit Klein Langeveen. Zij feliciteerden de nieuwe jeugdhoogheden op een originele, carnavaleske manier met hun benoeming. Vervolgens werd met alle kinderen en alle juffen de polonaise ingezet en feestgevierd.
 
En dat past helemaal bij de lijfspreuk van de nieuwe jeugdhoogheden: Met Lynn als prinses en Rosanne als adjudant, gaan we springend, dansend en hossend door ’t Turftrappersland!
 
Inmiddels hebben de nieuwe jeugdhoogheden hun eerste officiële taak al volbracht. Zij mochten de Turftrappersvlag hijsen om het carnavalsseizoen écht te openen.

Wind en zon tijdens eerste carnavalsoptocht in Langeveen

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Met een stevige, frisse wind en zelfs een zon die er nog even doorkwam ging afgelopen zaterdag om 14.00 uur de eerste Twentse carnavalsoptocht van start in Langeveen. Prins Patrick, adjudant Jeroen, hun hofdames José en Miranda, jeugdprins Idse en jeugdadjudant Maties hadden een ereplaats op de prinsenwagen van de Turftrappers. Alle deelnemers trokken eerst aan hen voorbij, voordat de prinsenwagen als laatste aansloot in de optocht.
In de dagen voor de optocht was het lang onzeker of de voorspelde windstoten en donderwolken een veilige optocht in de weg zouden staan. Uiteindelijk bleek dit in Langeveen niet het geval en konden alle wagens, loopgroepen en een-/tweelingen van start gaan. Het massaal toegestroomde publiek kon genieten van zo’n 2300 deelnemers, waaronder ook nieuwe groepen als Kroeskontrol uit Fleringen. Zij maakten hun thema ‘Vlammend van start’ helemaal waar door te winnen bij de grote loopgroepen.
Grote prijs
Deskundige, onafhankelijke juryleden stonden op verschillende plekken langs de route. Zij beoordeelden de kwaliteit van de optocht, letterlijk en figuurlijk, als erg hoog. Ze zagen veel ludieke thema’s voorbij komen en ook de interactie met het publiek was geweldig. Uiteindelijk kwam CV de Kroegtijgers met maar liefst 168 punten als winnaar uit de bus. Met hun thema ‘Wij vieren een MAYAstreus carnaval’ wonnen ze de prijzenpot van € 1.111,11. De tweede en derde prijs in de categorie grote wagens gingen naar CV de Venfluiters (Venfluiters op jacht) en CV Reutummerteut (Een vlekkeloos carnaval).
De geinprijs ging dit jaar naar de familie van de hoogheden, met hun thema ‘Met de kippen op stok en de geiten in de stal vieren wij carnaval’. De pechprijs was voor CV Ketel. Hun aggregaat ging stuk, waardoor de loopgroep een groot gedeelte van de optocht zonder muziek zat.
 
Prijzen in andere categorieën
Kleine Wagens: 1 CV de Jökkers (Groenteboer), 2 CV de Dwarskiekers (Kermis) en 3 CV de Hènige Slepvèènt (Een race tegen de tijd)
Grote loopgroepen: 1 Kroeskontrol (Vlammend van start), 2 Bergkiekers (Wij duiken het carnaval in) en 3 CV de Peuveresch (Zo vrij als een vogel)
Kleine loopgroepen: 1 CV de Komkommers (Bijdehand!), 2 De Dolly’s (Dikke Moaten) en 3 CV Deug(t)niet (Met carnaval geen gedoe, we houden wijs onze snaveltjes toe)
Een- en tweelingen: 1 Ben Bernds (Ik zit der kats duur hen), 2 Jeanette en Monique (Wij zitten in de nesten) en 3 Brother and Sister (Dat pikken wij niet maat)
Jeugd: 1 Greenteam (De middelbare school is in zicht), 2 Jongens van groep 8 (‘t Wöt’n moal tied!) en 3 De Hooikeals (Stikstofbeleid)
Het volledige juryrapport is te vinden op www.turftrappers.nl.

__________________
Langeveen/Bruinehaar, 16 februari 2020

Bennie Oude Oosterik steelt de show tijdens gala in Langeveen

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Duizend mensen hebben afgelopen week genoten van twee fantastische gala-avonden in Langeveen, georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers. Het hofkoor, dansmariekes en verschillende artiesten zorgden voor een avondvullend programma vol muziek, spectaculaire dans en humorvolle buuts. Jong en oud stond op het podium en werd enthousiast toegejuicht door het publiek.
Na de opkomst van prins Patrick, adjudant Jeroen, de hofdames José en Miranda, de jeugdhoogheden Idse en Maties, Raad van Elf en dansmariekes kon de avond officieel beginnen met het Turftrapperslied, dit jaar door het hofkoor op maat gemaakt voor prins en adjudant. Vervolgens zongen tien kleine Turftrappers van de Mariaschool een zelf geschreven lied, was er een ludiek optreden van Duke ter Grote en Thijs Kole, dansten de juniordansmariekes het museum tot leven en vertelde Ronny ter Grote over zijn ervaringen op de Zwarte Cross.
Mannen
Zelfspot kwam dit jaar van de Raad van Elf. Omdat de mannen afgelopen zomer het vliegtuig naar Mallorca misten, stond er dit jaar een vliegtuig op het podium. Van daaruit zongen ze de hele wereld over. Hierna namen ook Sonja Brunink en Jolanda Schrage mannen op de korrel. In hun rol van Betsie en Bep oet de Broenehaar vertelden ze - heel herkenbaar voor de dames in de zaal – hoe het leven met hun Hendrik en Bertus eruit ziet: ’24 uur met ’n kearl is nig vol te hooln’.
Na de pauze zorgde het hofkoor voor muziek, dansten de seniordansmariekes hun ‘life in jail’ en brachten de oud-hoogheden een ode aan de boerderij. Ook verschenen twee Papsleef’n op het podium. Vanachter de wedstrijdtafel bij een handbalwedstrijd deelden Annemarie Oude Kotte en Peter Kuiphuis vol humor hun mening over prins Patrick en adjudant Jeroen met de Turftrappers.
Bets Pikstrik
De hoofdrol tijdens de twee gala-avonden in Langeveen was echter weggelegd voor Bennie Oude Oosterik. Als Bets Pikstrik kreeg hij de lachers in de zaal volledig op zijn hand. Op hilarische wijze vertelde hij over blunders die het afgelopen jaar door de Turftrappers werden gemaakt, maar ook spaarde hij de bewoners uit Klein Langeveen – woonplaats van beide hoogheden – niet. Bovendien bracht hij verschillende mijlpalen in het komende jaar onder de aandacht, met onder andere 75 jaar bevrijding, 25 jaar Stichting Volksfeesten en een 50 jaar oude, stomme film over Langeveen.
Onderscheidingen
Op beide gala-avonden werden er prinselijke onderscheidingen uitgereikt door prins Patrick en adjudant Jeroen. Donderdagavond kreeg Erik Damhuis deze onderscheiding, omdat hij altijd bereid is zijn muziekervaring in te zetten voor evenementen in Langeveen. Op vrijdagavond werden prinselijke onderscheidingen uitgereikt aan Ewald Waaijer, Marco Oude Hendriksman en Dennis Meijer. Ewald zet zich voor de volle honderd procent in voor de handbalvereniging in Langeveen. Hij is voorzitter, scheidsrechter, zit in verschillende commissies en heeft namens de vereniging in de sportraad van de Gemeente Tubbergen gezeten. Marco was twintig jaar geleden mede-oprichter van de carnavalsvereniging, heeft geholpen bij het vormgeven van de business club van de Turftrappers en ondersteunt elk jaar bij het bouwen van het feestterrein. Dennis is al jaren actief bij de klootschiet- en carnavalsvereniging. Hij zit in de Raad van Elf, de laatste jaren als vorst, en maakt deel uit van verschillende commissies. Nooit wordt tevergeefs een beroep op hem gedaan.
__________________
Langeveen/Bruinehaar, 16 februari 2020

Vrolijke boel op de Mariaschool in Langeveen

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Afgelopen vrijdag barstte een groot carnavalsfeest los op de Mariaschool in Langeveen. Alle leerlingen waren verkleed naar school gekomen, speciaal voor jeugdprins Idse en zijn adjudant Maties. Samen met prins Patrick, adjudant Jeroen, de hofdames, de Raad van Elf, oud-hoogheden, dansmariekes, dweilorkest Loat Goan en DJ Erik maakten ze er een vrolijke boel van.
Op het programma stond een ochtendvullend minigala waar kinderen uit alle groepen aan meededen. Er werd volop gedanst, geplaybackt en uit volle borst gezongen. Zo hadden Lotte, Melle, Francis, Bente, Noa en Charlotte een grappige act, playbackten Duuk en Wes Eye of the Tiger en natuurlijk traden ook de minidansmariekes op. Groep 7 had een eigen lied geschreven: Tien kleine Turftrappers, dat ze ook mochten zingen tijdens de gala-avonden in de feesttent. En de kinderen van groep 2 deden een kippenlied, waarbij de zoon van prins Patrick (Oude Kotte) de kippenboer speelde en de rest van de klas de kippen. Het was hilarisch, tok tok tok. Bij alle optredens stond het publiek te springen op de banken.
Onderscheidingen
Net voor de pauze werden net als bij de Turftrappers officiële onderscheidingen uitgereikt, met daarop een foto van de jeugdhoogheden. Prins Idse overhandigde een onderscheiding aan zijn opa en aan zijn grote zus Madde. Adjudant Maties had voor zijn broers Tycho en Jesse een onderscheiding. Ook kregen DJ Erik Damhuis, presentatrice Carlijn Plegt, president Thijs Oude Steenhof en de leden van de commissie schoolcarnaval, Kevin Withag, B-J Nijkamp, Marloes Oude Steenhof, juf Mirthe en juf Maureen, een prachtige onderscheiding.
Juf Thea
Een paar dagen eerder hadden prins Idse en adjudant Maties juf Thea al in hun hofhouding opgenomen, omdat zij voor de jongens erg speciaal en belangrijk is geweest. Voor juf Thea was dit een bijzonder moment. Ze is al bijna 70 en nog steeds regelmatig op de Mariaschool te vinden. Samen namen Idse en Maties ook prins Patrick, adjudant Jeroen en de hofdames José en Miranda op in hun hofhouding, omdat ze samen met hen voorop gaan in de carnavalsoptocht. En natuurlijk kregen de jeugdhoogheden ook een onderscheiding van prins Patrick en adjudant Jeroen.
Op de prinsenwagen
Na dit officiële gedeelte was er voor de kinderen uit groep 1 een springkussen en gingen de kinderen uit groep 2 en 3 op de prinsenwagen voor een tocht door Langeveen. De kinderen uit de hogere groepen konden genieten van het laatste gedeelte van het minigala en natuurlijk een polonaise. De ochtend werd afgesloten met de verwachting “We zien jullie morgen allemaal terug bij de optocht!”.
__________________
Langeveen/Bruinehaar, 16 feburari 2020

Idse Oude Nijeweeme en Maties ter Groot zwaaien scepter over Mariaschool

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Op dinsdag 4 februari was het zover, de verkiezing van de nieuwe jeugdhoogheden op de Mariaschool in Langeveen. Alle kinderen van de school mochten hiervoor hun stem uitbrengen. Na een spannende telling galmde Mama Lauda (hardstyle) uit de speakers en kwamen jeugdprins Idse (Oude Nijeweeme) en jeugdadjudant Maties (ter Groot) voorop in een polonaise de gemeenschapsruimte binnen, met achter hen de andere kinderen die zich verkiesbaar hadden gesteld.

De nieuwe hoogheden werden in hun nieuwe tenue gestoken, met hulp van prins Patrick, adjudant Jeroen en hun hofdames. Ook kregen ze uitleg van de prins van de Turftrappers. Hij vertelde bijvoorbeeld over het belang van de scepter, dat ze die altijd bij zich moeten hebben en zeker niet kwijt mogen raken. Vervolgens werd een polonaise naar buiten ingezet met alle schoolkinderen, juffen en carnavalsvolk. Hier hijsden de hoogheden de Turftrappersvlag, die tot Aswoensdag zal wapperen.

Voorrondes schoolgala
Toen iedereen weer in de klas zat, werd het tijd voor de voorrondes voor de gala. Wie gaan er volgende week optreden tijdens het schoolcarnaval en wie mag er optreden tijdens de ‘grote’ gala in de feesttent. Er passeerden leuke acts, playback en dans. Het niveau wordt elk jaar hoger en de commissie stond dan ook voor een vreselijk lastige keuze. Na lang overleg werd echter besloten dat de kinderen van groep 7, met hun zelfgeschreven tekst op het lied ‘10 Jägermeister’, namens de Mariaschool op mogen treden op de gala-avonden van de Turftrappers.

Borden plaatsen
Twee dagen later werden door de carnavalsvereniging borden geplaatst bij de jeugdhoogheden thuis. Buren en familie versierden de tuin mooi met veel ballonnen en slingers. Eerst werd het bord geplaatst bij jeugdadjudant Maties, waarna alvast een lekkere borrel of een beker ranja werd gedronken. Daarna ging het hele gezelschap naar jeugdprins Idse, om ook daar het bord in de tuin te zetten. Toen alle officiële verplichtingen gedaan waren, prachtige woorden door de prins en zijn adjudant waren gesproken, werd opnieuw een polonaise ingezet. Daarna bleef het nog lang onrustig aan de Mandjesberg in Langeveen.
__________________
Langeveen/Bruinehaar, 7 februari 2020

Autobedrijf Tijhuis en Plegt Carrosserie Groep verbinden naam aan de eerste Twentse carnavalsoptocht

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Op zaterdag 15 februari trekt voor de twintigste keer de eerste Twentse carnavalsoptocht door de straten van Langeveen en Bruinehaar. Deze optocht van CV de Turftrappers start om 14.00 uur aan de Hardenbergerweg in Langeveen.
Sponsors
De sponsorcommissie van de Turftrappers is erin geslaagd om twee hoofdsponsors voor de optocht te contracteren: Plegt Carrosserie Groep en Autobedrijf Tijhuis. Eigenaren Guus Plegt en Hubert Tijhuis zetten al jaren hun zakelijke netwerk in om dit evenement mogelijk te maken, maar dit jaar hebben de twee oud-hoogheden ook besloten de hoofdprijs van maar liefst € 1.111,11 ter beschikking te stellen. De Turftrappers keren hiermee de hoogste eerste prijs uit van alle optochten in de gemeente Tubbergen. De totale prijzenpot in Langeveen bedraagt ruim € 4.500.
Deelnemers en bezoekers
Dit is niet helemaal onopgemerkt gebleven, want er zijn al heel wat aanmeldingen binnengekomen van grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. “Na het overweldigende succes van vorig jaar, hebben we dit jaar voor het eerst een maximum moeten stellen aan het aantal deelnemers. Dit maximum is al bijna bereikt”, aldus Thijs Oude Steenhof, president van de Turftrappers.
Na afloop van de optocht is er een groot feest in de verwarmde tent. De toegang is gratis. De president van de Turftrappers: “We zijn goed voorbereid op extra grote bezoekersaantallen. De vrijwilligers van de optochtcommissie hebben alles in het werk gesteld om de logistieke operatie op rolletjes te laten verlopen.”

__________________
Langeveen/Bruinehaar, 22 januari 2020

 

Ruim 500 deelnemers lopen mee in zesde Turvenloop

 
LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Het is inmiddels een traditie aan het einde van het jaar, de Turvenloop in Langeveen en Bruinehaar. Dit wandel- en hardloopevenement werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen. Ruim 500 mensen verschenen aan de start: 161 hardlopers, zo’n 300 wandelaars en 73 kinderen.
 
Het was ijzig koud, de rijp lag nog op de velden en hier en daar was het glad. Toch vertrokken zo’n 300 mensen voor een wandeling van 5, 10 of 15 kilometer. Zij wandelden door het heide- en bosgebied langs de Duitse grens met Langeveen en Bruinehaar. Onderweg werd genoten van gezelligheid, chocolademelk en erwtensoep. Ook een twintigtal prinsen en adjudanten uit andere kerkdorpen sloot aan, samen met prins Patrick en adjudant Jeroen van de Turftrappers. Zij eindigden met een gezellig samenzijn bij Café-Restaurant Waaijer.
 
Prijzen
De hardlopers konden kiezen uit twee afstanden, 5 en 10 kilometers. Voor de snelste hardlopers waren er bonnen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors. De hoofdprijs op de 10 kilometer was een dinerbon van Café-Restaurant Waaijer. Deze prijs ging bij de mannen naar Robert Gerritsen en bij de vrouwen naar Marieke ten Brinke. Zij liepen de tien kilometer in respectievelijk 32.27 en 39.55 minuten. Op de 5 kilometer wonnen Reinier de Boer (16.56) en Marije Dankelman (19.06). De snelste Langeveners waren Marcel Pegge en Vera Kienhuis op de 10 kilometer en Rinaldo Broenink en Karin Olthof op de 5 kilometer. De volledige uitslag is terug te vinden op www.uitslagen.nl.
 
Bedrijvenloop
Naast individuele hardlopers strijdden ook bedrijven en verenigingen om een prijs in de bedrijvenloop. Dit jaar deden er zestien teams mee aan dit onderdeel van de Turvenloop. Team De Haere 3 won op de 10 kilometer en team Berkhof Sport en  Bewegen 1 op de 5 kilometer. Hiernaast werd door Fysiotherapie Langeveen Manderveen het inschrijfgeld van € 50 in munten gewonnen. Zij maakten de ludiekste teamfoto. 
 
Kidsrun
De zesde Turvenloop werd afgesloten met een kidsrun. Aangemoedigd door een groot aantal volwassenen legden eerst de allerkleinsten een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden 73 jongens en meisjes enthousiast mee. Het snelst waren Semm Aijtink en Silja Fokke (2-4 jaar), Melle Hams en Lara Kleizen (5-8 jaar) en Luuk Falke en Jasmijn Lamberink (9-12 jaar). Brent Kienhuis en Renske Weultjes wonnen een prijs omdat ze het mooist verkleed waren.
 
Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen bedanken iedereen hartelijk voor de enthousiaste deelname aan de zesde Turvenloop.
__________________
Langeveen/Bruinehaar, 29 december 2019
 

’t Is bijna zover, Turvenloop in Langeveen en Bruinehaar

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Zaterdag 28 december komt snel dichterbij. Nog enkele dagen en dan is het tijd voor de zesde Turvenloop in Langeveen en Bruinehaar. De wandelroutes zijn uitgezet, aanmeldingen voor de hardloopwedstrijd komen binnen en de prijzen voor de Rabo kidsrun liggen klaar.
Bedrijvenloop
Ook voor de bedrijvenloop melden zich elke dag teams aan. De naam bedrijvenloop klopt overigens niet helemaal, want ook verenigingen kunnen aan dit onderdeel meedoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sport-, buurt- en ook carnavalsverenigingen. De Raad van Elf van CV de Turftrappers heeft zich inmiddels aangemeld voor de 5 kilometer. Deze Rv11-leden hopen natuurlijk op medestanders van andere carnavalsverenigingen.
Meedoen aan de bedrijvenloop kan met minimaal drie en maximaal vijf personen. Een team kan zich aanmelden voor een van de twee afstanden, 5 of de 10 kilometer. Bij inschrijving ontvangt elk team een aantal consumptiemunten. Bovendien kan het inschrijfgeld van € 50 in de vorm van munten terugverdiend worden door het maken van de meest ludieke teamfoto. Deze foto moet op Facebook geplaatst worden, waarbij Carnavalsvereniging De Turftrappers getagd moet worden. De Raad van Elf heeft het goede voorbeeld al gegeven. Wie volgt?
Een paar feiten voor de hardlopers
10 kilometer hardlopen start ’s ochtends om 11.11 uur op het Drieschichtplein in Langeveen. De prijsuitreiking is om 12.30 uur. 5 kilometer hardlopen start om 13.00 uur. De prijsuitreiking is om 15.00 uur. De Rabo kidsrun start ’s middags om 14.00 uur, met eerst de kinderen van 1 tot en met 4 jaar en daarna de kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Deze twee categorieën lopen een ronde die door Café-Restaurant Waaijer gaat. Als laatste lopen kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Zij lopen een andere route.
Wandelen
Uniek aan de Turvenloop is dat er ook gewandeld kan worden. Er zijn wandelafstanden van 5, 10 en 15 kilometer. De routes zijn elk jaar anders en bieden elke keer weer verrassende plekjes in Langeveen en Bruinehaar. Bovendien gaat elke route langs een rustpunt, waar genoten kan worden van een kop koffie of een lekkere kom met erwtensoep. Na de wandeling of het hardlopen is er voor de extra trek een kleine kaart bij Café-Restaurant Waaijer.
Starten met wandelen kan vanaf 9.30 uur bij Café-Restaurant Waaijer. Voor kinderen tot en met 12 jaar is deelname gratis. Om 13.00 uur zullen ook prins Patrick en adjudant Jeroen van CV de Turftrappers wandelen, samen met prinsen en adjudanten van andere carnavalsverenigingen.
De organisatie Turvenloop hoopt op goed wandel-, loopweer en op veel deelname!
__________________
Langeveen/Bruinehaar, 19 december 2019

 

De negentiende prins en adjudant van carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend.

Volgens traditie kwamen ze afgelopen zaterdag, in de overvolle residentie café Nobbenhuis, uit de turfkist: prins Patrick (Oude Kotte) en adjudant Jeroen (Schothuis). Samen met hun hofdames José en Miranda zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Langeveners.
‘Klein Langeveen’
Niet traditioneel bij de opkomst van de nieuwe hoogheden was de pappot bovenop de turfkist. Patrick en Jeroen wonen officieel namelijk niet in Langeveen, maar in Papsleef’ndorp Geesteren. Beide gezinnen voelen zich echter helemaal thuis in Langeveen, onder andere bij de handbalvereniging en op de lagere school. Daarom hebben ze hun stukje grond – jaren geleden al – omgedoopt in ‘Klein Langeveen’.
Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. De Turvenloop en Koningsdag worden gepromoot, ze zijn blij met het voortbestaan van café-restaurant Waaijer en het wordt tijd dat er een fietspad in Bruinehaar komt.
Prins Patrick en adjudant Jeroen blijkt bovendien dat ze verder kijken dan Langeveen en Bruinehaar, want hun lijfspreuk luidt: Een echte Turftrapper kik ok boet’n de grèèns.
Afscheid
Naast de opkomst van de nieuwe hoogheden werd er afgelopen zaterdag ook afscheid genomen. Eddy Weusthuis en Maaike Heppenhuis zijn gestopt als lid van de Raad van Elf. Hun plaatsen zijn ingenomen door Jasmijn Weusthuis en Niels de Witte.