Nieuws 2017-2018

Carnavalsviering Turftrappers vol humor

 
Zondag 14 januari was de Pancratiuskerk kleurrijk versierd voor de vijftiende carnavalsviering van Carnavalsvereniging de Turftrappers. Een groot aantal kinderen was in carnavalskleding naar de kerk gekomen. Samen met prins Rudie, adjudant Jos, de hofdames Ivonne en Erna, de Raad van Elf, dansmariekes en een groot aantal oud-hoogheden zorgden ze voor veel vrolijkheid in de kerk.
 
Echte Turftrappers
Pastor Huitink ging voor tijdens deze carnavalsviering, op carnavalsklompen en met een rode zakdoek om zijn nek. Hij ging met de carnavalisten in gesprek, onder andere over de lijfspreuk van de hoogheden: Wij zint Turftrappers van ’t echte ras. Doarum geft wij met carnaval vol gas. Wat is nou een echte Turftrapper? Een echte Turftrapper heeft de weg uitgestippeld, gaat ervoor, zorgt voor verbondenheid èn is eigenwijs. “Maar gelukkig is eigenwijsheid ook wijsheid”, volgens de pastor. 
 
Met wijwater zegende pastor Huitink de Turftrappers en met twee kaarsjes gaf hij hun het licht van Jezus: “Dat er tijdens de carnavalstijd geen gekke dingen gebeuren, dat het goed mag gaan.” Ook gaf hij prins Rudie en adjudant Jos twee euro, die hij graag terug zou zien bij de collecte met Aswoensdag.
 
Kinderen
Hierna was het tijd voor de kinderen. Ruim dertig prinsjes en prinsesjes knutselden tijdens de viering samen met de werkgroep kinderwoorddienst een vrolijke steek met allerlei versieringen. Deze kunstwerken lieten ze vervolgens enthousiast aan de mensen in de kerk zien tijdens een polonaise met pastor en hoogheden.
 
De carnavalsviering in Langeveen werd opgeluisterd met prachtige muziek van themakoor Courage en dweilorkest Loat Goan. En tot slot werd iedereen ‘met donders geweld’ de kerk uit geblazen met het lijflied van de hoogheden, Sweet Caroline.
 
 

Aannemersbedrijf Kuipers BV opnieuw hoofdsponsor eerste Twentse  carnavalsoptocht 

 
Op zaterdag 3 februari trekt de eerste Twentse carnavalsoptocht voor de achttiende keer door de straten van Langeveen. Aannemersbedrijf Kuipers BV, met ruim 50 medewerkers een van de grootste werkgevers van Langeveen, heeft ook dit jaar de hoofdprijs van € 1.111,11 beschikbaar gesteld. Met deze hoofdprijs keren de Turftrappers de hoogste eerste prijs uit van alle carnavalsverenigingen in de gemeente Tubbergen.
 
Prijzenpot
Oud-prins Guus Plegt, eigenaar van Van Berkum Carrosseriebedrijf, en oud-adjudant Hubert Tijhuis van Garagebedrijf Tijhuis hebben hun zakelijke netwerk ingezet om naast de hoofdprijs een prijzenpot van € 5.000 in te kunnen zetten tijdens de optocht van de Turftrappers. “Ook de tweede en derde prijs in de categorie grote wagens zijn met respectievelijk € 500 en € 400 fors te noemen”, vertelt Bertus Nijhuis, voorzitter van de sponsorcommissie van de Turftrappers. “Ik ben de sponsors ontzettend dankbaar dat ze dit mogelijk maken.” 
 
Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen voor de verschillende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. Uiteindelijk verwachten de Turftrappers zo’n 2000 deelnemers. De start van de optocht zal aan de Hardenbergerweg in Langeveen plaatsvinden, zaterdag 3 februari om 14.00 uur. 
 
Non-stop carnavalsfeest
Na afloop van de optocht is er een groot feest in de verwarmde tent in Langeveen. De toegang is gratis. De Turftrappers zijn voorbereid op extra grote bezoekersaantallen. “De vele vrijwilligers van optocht- en technische commissies hebben alles in het werk gesteld om de hele logistieke operatie probleemloos te kunnen laten verlopen”, vertelt Bertus Nijhuis.
 
Op de foto is te zien hoe hoofdsponsors Fons Meijer en Wouter Kuipers van Aannemersbedrijf Kuipers en medesponsor Hubert Tijhuis de hoofdprijs aan Bertus Nijhuis overhandigen. Medesponsor Guus Plegt ontbreekt op deze foto.
 

Residentie Café Nobbenhuis geopend

 
Zaterdag 6 januari hebben prins Rudie en adjudant Jos Café Nobbenhuis officieel in gebruik genomen als residentie van de Turftrappers. Sinds de oprichting van de carnavalsvereniging, inmiddels achttien jaar geleden, hebben de Turftrappers hier hun onderkomen. Bijna elke activiteit van de Turftrappers begint bij Café Nobbenhuis en wordt hier ook afgesloten. Het is er altijd gezellig, dus kom ook naar Café Nobbenhuis in Langeveen. U bent van harte welkom!
 
Op de foto ziet u Gerald Nobbenhuis met prins Rudie, adjudant Jos en hun hofdames Ivonne en Erna.

Hofauto voor hoogheden CV de Turftrappers

 

Al jarenlang stelt Autobedrijf Tijhuis gratis een hofauto ter beschikking aan de hoogheden van Carnavalsvereniging de Turftrappers. Onlangs namen prins Rudie en adjudant Jos met hun hofdames Ivonne en Erna de sleutel van hun hofauto – een chique BMW 7 – in ontvangst.

Autobedrijf Tijhuis 25 jaar

25 jaar geleden startte Hubert Tijhuis zijn autobedrijf vanuit een boerenschuur op het erf van zijn ouders. In de loop van de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een regionaal opererend universeel autobedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van jonge, gebruikte personen- en bedrijfsauto’s. Hiernaast kan continu de keuze worden gemaakt uit meer dan 150 occasions. “Met een vast team van zes medewerkers staan we dagelijks klaar om alle reparaties en APK-keuringen van alle merken en modellen auto’s uit te voeren”, vertelt Hubert Tijhuis trots.

Hofauto

Het bereiken van het 25-jarig bestaan van zijn autobedrijf is voor hem reden dit jaar een chique BMW 7 ter beschikking te stellen aan de hoogheden van CV de Turftrappers. Op de foto staat Hubert Tijhuis met prins Rudie, adjudant Jos en de hofdames Ivonne en Erna, die het komend carnavalsseizoen van hun bolide kunnen gaan genieten.

Hardlopers: totaal aantal deelnemers: 276. 
 
101 10 km
109 5 km
66 kidsrun
 
Uitslagen, staan ook op uitslagen.nl
 
10 km 
Heren:
1. Sebastiaan pol, 00.36.37
2. Henk Jan Koershuis, 00.37.39
3. Mart Rozenkamp, 00.38.42
 
Dames:
1. Ingrid Prigge, 00.40.06
2. Marieke ren Brinke 00.42.36
3. Femke Keupink 00.46.19
 
Beste langevener-bruinehaarder: Ruud Oude Weernink
Beste Langeveenster-Bruinehaarster: Regina Haarhuis
 
Winnaar bedrijvenloop:  Plegt Vos Langeveen
 
5 km:
Heren:
1. Robert Gerritsen 00.17.14
2. Sebastiaan Pol 00.18.02
3. Reinier de Boer 00.18.16
 
Dames:
1. Marije Dankelman 00.19.20
2. Naomi Heidema 00.21.50
3. Ilona Bolks-Lensen 00.22.17
 
Bestw
Beste Langevener-Bruinehaarder: Roy van der Aast
Beste langeveenster-Bruinehaarster: Wendy Lenferink
 
Winnaar bedrijvenloop: aannemersbedrijf Kuipers Langeveen
 
Kidsrun:
0-4 Jaar:
Jongens: Fedde Kuipers
Meisjes: Anna Huisjes
 
5-8 jaar:
Jongens: Sem Braakhuis
Meisjes: Esmee Hendriks
 
9-12 jaar:
Jongens: Daan Hulsmeijer
Meisjes: Imke Hulsmeijer
 
Best verkleed kind: Boet Haarhuis
 

Hoogheden in de Turvenloop

 
Sinds enkele jaren wordt in Langeveen tussen Kerst en Oud & Nieuw de Turvenloop gehouden. In principe vindt dit wandel- en hardloopevenement op een zondag plaats, maar omdat dat dit jaar oudejaarsdag is heeft de organisatie besloten uit te wijken naar zaterdag 30 december. De Turvenloop wordt georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen. 
 
Successen voorgaande jaren
Ieder jaar probeert de organisatie het evenement verder te verbeteren of uit te breiden. Zo zijn in voorgaande jaren de wandelroute van 15 kilometer en de kidsrun geïntroduceerd, beide inmiddels een groot succes. Tijdens de vorige Turvenloop is een voorzichtig begin gemaakt met een bedrijvenloop. Dit jaar zal er vol op dit onderdeel ingezet worden. Bedrijven zijn al of worden binnenkort benaderd om met minimaal drie mensen per bedrijf mee te dingen naar de bedrijvenbokaal.
 
Clinics bedrijvenloop en kidsrun
Ter voorbereiding op de bedrijvenloop en ook de kidsrun zullen er clinics georganiseerd worden. De clinic voor de bedrijvenloop zal bij de praktijk van Fysiotherapie Langeveen aan de Iemenboersweg plaatsvinden, op dinsdagavond 12 december. Deelnemers krijgen dan een looptraining, loopadviezen, schema’s en er zullen twee sprekers zijn die iets vertellen over voeding en sporten. De clinics voor de kidsrun zijn in december. De organisatie van de Turvenloop zal de basisschooljeugd hierover informeren tijdens een bezoek aan de scholen.
 
Wandelen
Met drie nieuwe wandelroutes van 5, 10 en 15 kilometer wordt het wandelen tijdens de Turvenloop weer een mooie uitdaging. Onderweg zullen er rustpunten in kerstsfeer zijn. De organisatie van de Turvenloop verwacht een groot aantal deelnemers aan de wandelroutes en ook aan de hardloopwedstrijd. In Langeveen en Bruinehaar worden ’s avond namelijk al veel wandelaars en ’verlichte’ hardlopers gesignaleerd.
 
Hoogheden in de Turvenloop
Dit jaar zullen ook prins Rudie en adjudant Jos van CV de Turftrappers meelopen in de Turvenloop. Zij wandelen samen met hun hofdames Ivonne en Erna en hoogheden van andere carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen en ook daarbuiten mee. Onlangs waren beide hoogheden bij Fysiotherapie Langeveen voor de inmiddels traditionele foto van de Turvenlooporganisatie. 
 
Kijk voor meer informatie over de Turvenloop op www.turvenloop.nl, www.fysiolangeveen.nl of neem contact op met Ben Boerrigter: ben@fysiolangeveen.nl of 0546-681122.
 

Jaarvergadering CV de Turftrappers

 
Woensdag 13 december vindt de jaarlijkse ledenvergadering van Carnavalsvereniging De Turftrappers plaats. Alle leden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom bij Café Nobbenhuis in Langeveen. 
 
Ledenadministratie
Een uitnodiging voor de ledenvergadering is ook per e-mail naar de leden verstuurd. Leden waarvan het e-mailadres niet bekend is of die een ander e-mailadres hebben gekregen, kunnen dit doorgeven via ledenadministratie@turftrappers.nl. Ook nieuwe leden kunnen zich via dit e-mailadres aanmelden. Het lidmaatschap kost € 15.
 
12 november 2017:

Prins Rudie en adjudant Jos nieuwe hoogheden CV de Turftrappers

 
De zeventiende prins en adjudant van Carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend! In een overvolle residentie, Café Nobbenhuis, werd zaterdag 11 november de Turfkist geopend door de hoogheden van vorig jaar, prins Jan en adjudant Ingmar. Hieruit kwamen twee Langeveense ondernemers tevoorschijn: prins Rudie (Oude Nijeweeme) van Oude Nijeweeme BV en adjudant Jos (Engbers) van Jos Engbers Motoren. Samen met hun hofdames Ivonne en Erna zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers.
 

Cryptische omschrijving 

De afgelopen weken werd er al veel geraden naar de namen van de nieuwe hoogheden, aan de hand van vier cryptische omschrijvingen: Noe bekaend ze kluur, de band is groot, de een hef döst en ’n anner kan der gèn genog van kriegn, ze wearkn beiden vuurn zölden baas. Niemand in Langeveen of Bruinehaar wist deze omschrijvingen echter te ontcijferen. Blijkbaar waren ze moeilijker dan de prinscommissie had gedacht. Toch is de uitleg gemakkelijk en in een paar woorden weer te geven. 
 
Rudie, Jos en hun hofdames wonen aan de Witteweg. Hun band is groot, omdat ze naast familie ook buren van elkaar zijn. Bovendien zijn beide hoogheden met hun bedrijf sponsor van de carnavalsvereniging. Jos is in zijn dagelijks leven druk met de verkoop van motoren, die op brandstof rijden. De kranen en vrachtwagens van Rudie hebben daarentegen aanzienlijk meer brandstof nodig. Zowel Ivonne als Erna werken mee in het bedrijf van hun echtgenoot. 
 

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. Het is belangrijk dat er veel vrijwilligers actief blijven bij verenigingen en in commissies, want met hun hulp blijft het verenigingsleven in stand. Met de laatste regels van de proclamatie geven prins Rudie en adjudant Jos tenslotte aan dat ze er een fantastische carnavalsjaar van willen maken. En dat blijkt ook uit hun lijfspreuk: Wi’j zint Turftrappers van ’t echte ras, doarum geft wi’j met carnaval vol gas.
 

Download Juryrapport carnavalsoptocht


Langeveen barst uit zijn voegen
 

Stralend weer zorgde zaterdag 18 februari voor spektakel tijdens de carnavalsoptocht in Langeveen. Publiek stroomde in grote aantallen toe, om te genieten van zo’n vijftig groepen, wagens en een-/tweelingen die meededen aan de optocht van Carnavalsvereniging de Turftrappers. De bonte stoet was uiteindelijk zo lang dat het begin van de optocht het eind in het vizier kreeg: heel Langeveen, één optocht.
 
Op de prinsenwagen van de Turftrappers hadden Prins Jan II, adjudant Ingmar, hun hofdames Annette en Maartje en ook de jeugdhoogheden Madde en Anne een ereplaats gekregen. Zij zagen deelnemers van allerlei pluimage en uit verschillende windstreken voorbijtrekken. Er reden prinsenwagens mee uit omliggende plaatsen en wagens van verschillende verenigingen, zoals de Klippels, Heidebössels en Fortburgers. Ook waren er deelnemers uit Denekamp, Borne, Weerselo en zelfs de Waaijers uit Den Burg (Texel): ‘Onze wortels liggen in Langeveen’. En tussen al dat grote geweld zaten heel wat opvallende een- en tweelingen, zoals een man van 82 met op zijn rollator een oude radio: ‘Met carnavalsmuziek ben ik met 82 jaar nog niet antiek!’
 

Grote prijs

Alle deelnemers werden op verschillende plaatsen langs de route beoordeeld door een deskundige jury. Volgens deze jury was de kwaliteit in alle opzichten erg hoog, wat het beoordelen niet gemakkelijk maakte: ‘Een meer dan verdienstelijke aftrap van het Twents carnaval.’ De jury koos uiteindelijk CV de Venfluiters met 108 punten als winnaar van de grote prijs van Langeveen. Met een prachtige wagen, een grote groep zwart/gele bijen en bijtjes en het thema ‘Bijzonder carnaval’ wonnen ze maar liefst € 1.111,11. De tweede, derde, vierde en vijfde prijs in de categorie grote wagens gingen naar CV het Peleton (101), CV de Klippels (94), CV de Kroegtijgers (83) en de oud-hoogheden van de Turftrappers (76).
Ook werden er prijzen gewonnen door:
 

Kleine wagens

1 Dwarskiekers (103)
2 CV de Peuveresch (92)
3 CV de Heidebössels (90)
4 CV de Fortburgers (89)
5 CV Ketel (88)
6 CV de Jökkers (86)
 

Grote loopgroepen

1 CV de Sjikkebokke (97)
2 Ossenhookers (94)
3 De Bergkiekers (90)
4 HV Langeveen en CV Altied Skik (86)
5 Koor Courage (84)
6 Familie Veldboer (81)
 

Kleine loopgroepen

1 De Oehoe (99)
2 CV de Komkommers (96)
3 CV de Dolle Duufkes (92)
4 Piece of Cake (90)
5 Familie bij de Tijd (85)
 

Een- en tweelingen

1 De buufjes (91)
2 Willemien en Lenie (88)
3 De twee zusjes (87)
4 Brother and sister (86)
5 J. Diepenmaat (85)

 

Jeugd

1 Groep 8 (93)
2 Dekselse jongens (92)
3 Tygo, Maties, Twan, Idse, Lenn, Luuk (91)
4 Iemenboertjes (89)
5 De Raketjes (86)
 
De geinprijs ging naar carnavalsgroep MSL met het thema ‘Volgend jaar beter’ en de tien leukst verklede kinderen waren Anna en Lenn Nijkamp, Fleur Eijssink, Noor en Liz ter Braak, Lisa Kleizen, Mats Paalhaar, Pien Weghorst, Kiki Weultjes en Jolijn Oude Steenhof.
 

 


Gala-avonden vol humor en muziek
 
Bijna duizend mensen hebben afgelopen week genoten van twee fantastische gala-avonden in Langeveen, georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers. Het hofkoor, dansmariekes en verschillende artiesten zorgden voor een avondvullend programma vol muziek, spectaculaire dans en humorvolle buuts. Jong en oud stond op het podium en werd enthousiast toegejuicht door het publiek.
 
Na de opkomst van prins Jan II, adjudant Ingmar, de hofdames Annette en Maartje, de jeugdhoogheden Madde en Anne, Raad van Elf en dansmariekes kon de avond officieel beginnen met het Turftrapperslied, gezongen door het hofkoor. Vervolgens was er een kort, maar krachtig optreden van Duke ter Grote van de Mariaschool, een stilzwijgend optreden met allerlei geluiden in de wachtkamer van de tandarts en een eigen Turftrapperslied van de Raad van Elf.
 
Bets Pikstrik
Net voor de pauze was het tijd voor een oude bekende. Na enkele jaren afwezigheid was Bennie Oude Oosterik terug in zijn rol van Bets Pikstrik: ‘De galacommissie kon niet meer langer zonder mij. En dat is ook wederzijds.’ Bennie kreeg de lachers volledig op zijn hand met verhalen over de fauna langs de dorpsommetjes van Langeveen, waar hij oog in oog kwam te staan met een gifslang, zwart met witte das, appelmoes, suikerspin en een nachtmerrie.
 
Na de pauze
In het tweede gedeelte van het programma kan het publiek genieten van een denderende boerenrockmedley van het hofkoor, Sonja Brunink die als Betsy oet de Broenehaar de mannen op de korrel nam, oud-hoogheden die met spencers, korte broeken en bretels terugkeerden in de schoolbanken en Bernd ter Groot die als dokter Tinus lachwekkende situaties meemaakte. De laatste buut van de avond was voor Haarhuis en Jonker. Als wandelaars in de Turvenloop namen zij de dorpspolitiek van Langeveen en Bruinehaar onder de loep. Zo liepen ze langs het kantoor van Plegt-Vos dat als antikraakpand bewoond wordt, vijf fanatieke voetballers op een kunstgrasveld en vertelden ze over oud papier dat in plaats van een traptrekker werd verkocht.
 
Onderscheidingen
Op beide gala-avonden werd er een prinselijke onderscheiding uitgereikt door prins Jan II en adjudant Ingmar. Donderdagavond kreeg Willem Groot Kormelink deze onderscheiding en vrijdagavond werd Henk Habers gehuldigd. Willem kreeg de prinselijke onderscheiding omdat hij zich – als niet-Langevener – volledig heeft ingeburgerd. Hij is jarenlang voorzitter geweest van de Stichting Volksfeesten en van Voetbalvereniging Langeveen en nu is hij vrijwilliger op de buurtbus en bij de kerk. Henk Habers betekent erg veel voor de familie van prins Jan II en hofdame Annette. Hij staat voor jong en oud klaar, helpt waar het kan en zorgt er altijd voor dat iedereen veilig thuiskomt.   
 


Mariaschool op stelten
 
Vrijdag 17 februari barstte een groot carnavalsfeest los op de Mariaschool in Langeveen. Alle leerlingen waren verkleed naar school gekomen en maakten er samen met prins Jan II, adjudant Ingmar, de hofdames, de jeugdhoogheden Madde en Anne, de Raad van Elf, oud-hoogheden en dweilorkest Loat Goan een vrolijke boel van.
 
Op het programma stond een ochtendvullend minigala waar kinderen uit alle groepen aan meededen. Er werd volop gedanst, geplaybackt en er was zelfs een live optreden van Ties Olthof uit groep 2. Met zijn klasgenoten op de achtergrond zong hij ‘We will rock you’ van Queen. Nieuw op het programma waren een optreden van het jeugdorkest van muziekvereniging Semper Crescendo en van de minidansmariekes. Het jeugdorkest maakte indruk door muziek met tuinslangen te maken en de minidansmariekes lieten enthousiast de dans zien waarmee ze tijdens het dansgardeconcours in Fleringen net niet in de prijzen vielen.
 
Onderscheidingen
Net als bij de Turftrappers werden er ook officiële onderscheidingen uitgereikt, met een foto van prinses Madde en adjudante Anne erop. Madde overhandigde een onderscheiding aan haar opa Jan en broertje Idse, omdat ze voor haar de allerliefste zijn. Anne gaf een onderscheiding aan haar broer Rick, omdat hij altijd voor haar klaar staat. Samen huldigden ze juffrouw Christien, omdat ze veel voor de school en de kinderen doet, en meester Nieck, juffrouw Maureen, BJ Nijkamp, Marloes Oude Steenhof en Astrid Plegt voor het organiseren van het carnavalsfeest op school.
 
Op de prinsenwagen
Na dit officiële gedeelte gingen de kinderen uit groep 2, 3 en 4 op de nieuwe prinsenwagen voor een tocht door Langeveen. Zij waren de eerste Turftrappers die meereden op deze prinsenwagen. De kinderen uit de hogere groepen konden genieten van het laatste gedeelte van van de minigala en natuurlijk een polonaise. De ochtend werd vroeg in de middag afgesloten met een podium vol dansende kinderen.
 


Opkomst prins Jan II en adjudant Ingmar van CV De Turftrappers

Zaterdag 12 november zijn de zestiende prins en adjudant van Carnavalsvereniging De Turftrappers bekend gemaakt. In een overvolle residentie, Café Nobbenhuis, werd om 22.11 uur de Turfkist geopend door de hoogheden van vorig jaar, prins Roland en adjudant Marcel. Hieruit kwamen prins Jan (Olde Olthof) en zijn zoon adjudant Ingmar tevoorschijn. Samen met hun hofdames Annette en Maartje zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers.

Cryptische omschrijving

In de aanloop naar de Elfde van de Elfde zijn er vier cryptische omschrijvingen verspreid: De een is oald, ’n anner is een luk grötter dan kleen, oaver twee boerenméks kö’j nich praoten, de een begint op tied en ’n anner wil nooit noar hoes en oh oh oh oh, ze sind oet meka greui’jd. De prinscommissie had verwacht dat de namen van de nieuwe hoogheden hiermee duidelijk zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. Toch is de uitleg gemakkelijk, want de achternaam van Jan is Olde Olthof en Ingmar is niet erg groot. Slechts een van beide hofdames komt van een boerderij, niet allebei. Ingmar begint als timmerman ’s morgens vroeg op de bouw en Jan wil op feestjes nooit naar huis. En tot slot staat vier keer O voor twee keer Olde Olthof, twee hoogheden die – sinds Ingmar samenwoont met Maartje – uit elkaar zijn gegroeid.

Jan en Ingmar zijn rasechte carnavalsvierders. Jan was zelfs de eerste adjudant van de Turftrappers, in een tijd waarin alle carnavalsactiviteiten in Langeveen en Bruinehaar nog niet vanzelf gingen. Vanaf de oprichting van de vereniging zijn Jan en zijn hofdame Annette actief geweest in verschillende commissies. Bovendien was Jan lid van het dagelijks bestuur, een functie die hij nu inruilt voor de functie van prins. De Turftrappers gunnen hem deze stap van harte.

 

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. Het is belangrijk dat er veel vrijwilligers actief blijven bij diverse verenigingen en commissies. Ook is het belangrijk dat er in het Turvendorp gebouwd blijft worden. Met de laatste regels van de proclamatie geven prins Jan en aadjudant Ingmar tenslotte aan dat ze er een fantastische carnavalsjaar van willen maken. En dat blijkt ook uit hun lijfspreuk: “Wi’j hebt ’t zölfde blood, doarum komt ’t dit joar met carnaval wa good”.

Afscheid

Naast de opkomst van de nieuwe hoogheden werd er zaterdag ook afscheid genomen. Bas Nieuwmeijer is twee jaar lang lid geweest van de Raad van Elf. Hij heeft zich in deze jaren ingezet voor de galacommissie en ook is hij nauw betrokken geweest bij het maken van het Turvenblad. Lyanne Hagedoorn is ook twee jaar actief geweest in de Raad van Elf, als aanspreekpunt van de dansmariekes. Marco Oude Hendriksman heeft zich de afgelopen vijf jaar ingezet als vorst van de Raad van Elf. Hij stopt met de Raad van Elf, maar blijft actief binnen onze vereniging. Marco is bestuurslid en ook is hij betrokken bij de prinscommissie. De plaatsen van Bas, Lyanne en Marco in de Raad van Elf worden ingenomen door Yoshie ter Grote, Rob ter Groot en Maaike Heppenhuis. 

Ook is er afscheid genomen van twee dansmariekes. Bente Pouwels en Marloes ter Groot hebben heel wat keren samen op het podium gestaan. Ze wonnen een aantal keren het dansgardeconcours in Fleringen. Nu hebben ze echter toch besloten een punt achter hun danscarrière te zetten. Hun plaats wordt ingenomen door Britt Plegt en Suzanne Luft. 

Wij wensen iedereen veel plezier en succes toe. We kijken uit naar weer een geweldig carnavalsseizoen!